Collectemunten

Collectemunten zijn tegen contante betaling te verkrijgen op het kerkelijk bureau.
U kunt het bedrag ook overmaken per bank ( NL 90 RABO 0374 7039 06). Vermeld dan wel hoeveel munten, van welke waarde u wilt ontvangen.
De munten zijn verkrijgbaar in 2 waarden:
oranje munten  € 0,50
blauwe munten € 1,--

Zolang de voorraad strekt zijn er ook nog groene bonnen t.w.v. € 0.75 verkrijgbaar ( per vel € 15,-).
Hebt u nog vragen, neem dan gerust contact op met onze penningmeester: Henk Heuvelink, 0314-621900.

Onderstaande tekst is eerder gepubliceerd in Kerkleven van 30 maart 2012

Nieuw, verbeterd

Deze woorden komen vaak voor in de aanprijzing van producten. In dit stukje willen we graag ook wat bij u aanprijzen. Namelijk: collectemunten.

Eerst dit. Het is al heel wat jaren mogelijk dat er collectebonnen besteld kunnen worden om in de respectievelijke rode (Diaconie) of zwarte (Kerk) collectezak  te deponeren tijdens de kerkdienst. De voordelen voor de gever zijn, dat er bewijs van de gedane giften is gedaan en dus aftrekbaar voor de belasting; u  nooit verlegen zit om kleingeld op zondagmorgen of op andere dagen/avonden in een kerkdienst.

En zo zijn er nog wel meer voordelen te bedenken. Voor kerkrentmeesters en diakenen die het collectegeld moeten afstorten bij de bank op rekening is het gemakkelijker bonnen te tellen. Het geld is daarvoor al binnen in grotere coupures of via giro/bank overschrijvingen.

We hebben al eerder aangekondigd dat de voorraad bonnen (allemaal in vellen van 20 stuks) aan het opraken zijn. De 50 eurocents bonnen waren al niet meer verkrijgbaar. De 75 eurocents bonnen nog wel en die kunnen ook nog steeds besteld worden. En dan zijn er de 1 eurobonnen. Daar is niet veel meer van voorradig.

Samen met het College van Diakenen heeft het College van Kerkrentmeesters besloten over te stappen op collectemunten. De drukkosten van nieuwe vellen collectebonnen zijn niet gering en de bonnen zijn niet voor hergebruik geschikt. Dat ligt anders met munten. Die komen in roulatie en kunnen opnieuw uitgegeven worden. Er is slechts sprake van eenmalige kosten voor de eerste aanschaf. Elders zijn er heel wat kerken die al langer collectemunten aanbieden voor gebruik in de diensten.

Met ingang van april ( dinsdag 3 april is  het kerkelijk bureau 18.30 uur tot 20.00 uur hiervoor ook open) kunt u ze ophalen. Ze zijn in twee waarden verkrijgbaar:  blauwe munten 1 euro en oranje munten 50 eurocent.  De groene bonnen met een waarde van € 0,75 kunnen ook besteld en gebruikt worden (per vel € 15,00). Deze zullen niet  in de vorm van munten verkrijgbaar komen. We moeten het doen met genoemde twee waarden (ook een besparing). De leden van de Colleges denken dat we hiermee goed uit de voeten kunnen. Meer geven? Dan meer munten in de collectezak.

Er verandert niet zoveel. Bij contante betaling krijgt u een kwitantie. Overmaken vooraf per bank (nr.37.47.03.906) blijft ook mogelijk. Wilt u dan er wel bij vermelden hoeveel munten en  van welke waarde u wilt ontvangen? Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bij onze penningmeester Henk Heuvelink terecht.