Welkom

Welkom op de website van de Lambertikerkgemeente Zelhem.
Wij zijn een Protestantse Geloofsgemeenschap die open staat voor iedereen in onze Zelhemse leefgemeenschap.
Op deze site kunt u kennismaken met onze kerkelijke gemeente en haar activiteiten, zoals bijvoorbeeld de kleding- en voedselbank. Maar u vindt er ook algemene informatie over de Lambertikerk.

Kleding- en Voedselbank  Kunst in de Kerk Liturgisch Bloemschikken  Kunst In De Kerk 2015   Zomerconcertserie  Stiltehoek  LambertiKerk

Met/voor/door kinderen, jongeren, jong-volwassenen

tl_files/lambertikerk/Jeugdwerk/jeugdwerk band 1.jpg

Wij proberen een gemeente te zijn met alle leeftijd, voor alle leeftijden.  Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om daar vorm aan te geven. Als geloofsgemeenschap zoeken we de verbinding. Dat doen we op zondag en door de week.

We doen dus niet alles helemaal samen. Sommige dingen spreken nu eenmaal ouderen meer aan, andere dingen zijn gericht op jongeren en kinderen. Als je doorklikt vind je wat we zoal voor de jeugd doen.

tl_files/lambertikerk/Jeugdwerk/jeugdwerk band 2.jpg
Op zondag .....

Lees meer...

Namen noemen voor nieuwe ambtsdrager(s)

De stemgerechtigde leden van de Lambertikerkgemeente worden  in de gelegenheid gesteld  namen aan te dragen voor de open plek(ken) in kerkenraad (het bestuur van de Lambertikerkgemeente). Dit kan door middel van schriftelijke en ondertekende voordrachten. Voordrachten moeten vrijdag 28 september 12:00 uur bij de scriba binnen zijn.

 

Lees meer...

Oeps: niet iedereen heeft de goede uitnodiging gekregen

Bij het versturen van de uitnodigingen voor de catechese hebben we een fout gemaakt. Bij de groep 8ers - de jongeren geboren tussen 1 oktober 2006 en 31 december 2007 - was helaas geen uitnodiging bezorgd.  

De jongeren die geboren zijn in 2005 (of tussen 1 okt 2004 en 30 spt 2005) hadden de verkeerde flyer ontvangen: die van de basiscatechese, terwijl dat natuurlijk de jongerencatechese had moeten zijn.

De jongeren die geboren zijn tussen 1 oktober 2001 en 30 spt 2002 zijn hadden natuurlijk een 16+ uitnodiging moeten krijgen en niet een uitnodiging voor de jongerencatechese.

We vinden de gemaakte fout(en) heel vervelend. Excuses daarvoor.

 

basiscatechese is voor 11 & 12 jarigen, de jongeren die doorgaans in groep 8 en de brugklas zitten.

jongerencatechese is er voor  13, 14 & 15 jarigen;  jongeren die meestal in de 2e, 3e of 4e klas van de middelbare school zitten.

16+ catechese is, zoals de naam zegt, voor jongeren van 16 jaar en ouder.

 

Alle jongeren uit onze administratie die geboren zijn tussen 1 oktober 2006 en 31 dec 2007 ontvangen zo snel mogelijk alsnog een uitnodiging voor de basiscatechese. 

Door dit alles start de basiscatechese 2 weken later. Ook hebben we de catechesebijeenkomst verschoven naar de maandagavond. Het tijdstip blijft wel hetzelfde. Als er voldoende deelnemers zijn start de basiscatechese nu op maandag 17 september om 19.00 uur in het Leerhuijs en zijn de overige bijeenkomsten op gepland op 24 spt, 1 okt, 8 okt, 15 okt & 29 okt. De basiscatechese gaat dan februari 2019 verder op 19 feb - 25 feb of 4 mrt - 11 mrt, 18 mrt, 25 mrt  en 1 april. 8 april is de afsluitende catechesemaaltijd.

Lees meer...

catechese 2018-2019

tl_files/lambertikerk/catechese/heb jij nog plek catflyer 1819.jpg

Catechese is het geloofsonderricht vanuit de kerk. In de Lambertikerkgemeente is een gevarieerd catechese-aanbod. Dit jaar onder het motto "Spoorzoeken".

Voor groep 8ers en brugklassers is er basiscatechese

Voor jongeren in de 2e, 3e en 4e klas van de middelbare school jongerencatechese.

Daarna kan er 16+catechese gevolgd worden. 

Verder is er tussen Pasen en Pinksteren een jaarlijkse belijdenismodule van zes wekelijkse bijeenkomsten .

 

Lees meer...

Aandachts-/gesprekspunten bij 'Ouder worden - portretten van ouderen'

Klik op 'lees meer' voor de aandachts-/gesprekspunten bij de serie 'Ouder worden' in Kerkleven editie Zelhem.

Voor het gemak hebben we die aandachtspunten samen met de serieportretten verzameld in een brochure. Hieronder kunt u die brochure downloaden.

tl_files/lambertikerk/wijkwerk-gemeentewerk/ouder worden (brochure).jpg

Lees meer...

INLOOP

tl_files/lambertikerk/wijkwerk-gemeentewerk/kennismakingMHL/160512 (2).JPG

Op de 1e donderdagmiddag van de maand is er in het Leerhuijs INLOOP, een laagdrempelige en vrijblijvende ontmoetingsplek  voor 70+ers. Een plek waar niets moet en veel kan. Een plek waar je tot je recht en op verhaal kunt komen. 

klik hier voor de INLOOPflyer

Lees meer...

lid worden (of gastlid of blijkgever of meegeregistreerde)

Lid worden van de kerk kan op verschillende manieren.  Er zijn ook verschillende vormen van lidmaatschap. Lid worden van de kerk heeft in de eerste plaats geloofskanten (de zakelijke kanten zijn bijkomstigheden). Op verschillende manieren kun je je aan het gemeenteleven van de Lambertikerkgemeente verbinden.

Het rare van de kerk is dat je geen lid hoeft te zijn om wel mee te kunnen doen en zelfs niet om een beroep op haar diensten te doen. Maar wij denken dat je dan veel mist. Wij geloven dat het voor een mens leuker is om 'echt mee te doen'  (in plaats van als beste stuurman aan de kant te blijven staan). Behalve dat jij wat mist, missen wij ook wat als je aan de zijlijn blijft staan. Wij vinden het leuk als je echt mee wil spelen. Weet je welkom!

Lees meer...

Kerktaxi

Voor mensen die graag de kerkdiensten in de Lambertikerk willen volgen maar die door omstandigheden niet in staat zijn om daar te komen zijn er verschillende mogelijkheden om deze diensten toch mee te maken. Natuurlijk is er de kerkradio, maar voor diegenen die graag persoonlijk de dienst willen bezoeken en geen vervoer hebben is er de kerktaxi.

Lees meer...

bijbelbagageverhalen.lambertikerk.nl

Er is een speciale website in de lucht: http://bijbelbagageverhalen.lambertikerk.nl   Dat is een interactief en multimediaal (basis)catecheseproject. Op die website staan  nu 28 verhalen  In de loop van de tijd komen daar kunstwerken van jongeren en uit de kunstgeschiedenis bij.

Lees meer...