Kwartiergesprekken

kwartiergesprekken

Elke zondag drinken we na de dienst koffie in de zuidbeuk, maar op de eerste zondag van de maand is er nu ook koffie en thee op het koor. Iedereen die dat wil kan daar aanschuiven voor een ‘kwartiergesprek’: een korte gespreksronde over een stelling, vraag of dilemma.

Ouders van basisschoolkinderen wilden graag op zondagmorgen even met elkaar en met mensen in andere levensfasen van gedachten wisselen. Het kwartiergesprek is bedoeld als aftrap voor ontmoeting en gedachtenwisseling.

De onderwerpen hebben op de één of andere manier een link met opvoeding en staan op zich los van de dienst. Er is iemand die het gesprek op gang brengt en de tijd bewaakt. Wie na het kwartier nog graag verder van gedachten wil wisselen dagen we uit het gesprek bij één van de deelnemers thuis (bij een tweede kop koffie of een borrel) verder te voeren.


De kwartiergesprekken zijn elke 1e zondag van de maand, aansluitend aan de kerkdienst. Alleen de 1e zondag midden in de zomervakantie slaan we over ( in 2015 is er 1 augustus dus geen kwartiergesprek)

Het eerste kwartiegesprek vond 3 mei 2015 plaats. Het concept en de uitwerking moet nog verder rijpen. Al doende leren we.

Stellingen, vragen dilemma’s die op tafel gelegen hebben zijn:

5 maart 2017

Op sociale media is falen het grootse taboe. Daar doen we met z'n allen een wedstrijdje hoe geweldig het gaat. Praat juist over je grootste mislukking. Dat lucht op.

Mens,
durf te falen