Lied van de week

Op 25 mei 2013 heeft de Protestantse Kerk in Nederland een nieuw Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk in gebruik genomen. De Lambertikerkgemeente is op de Startzondag in september 2013 meegegaan – sindsdien zingen wij helemaal uit dat nieuwe liedboek.
Ons zijn meer dan 1000 liederen gegeven. Ongeveer de helft daarvan is overgenomen uit het vorige Liedboek voor de Kerken, maar er is dus ook veel nieuw – uit andere bundels, zelfs vertaald uit buitenlandse liedboeken, of ook speciaal geschreven voor dit liedboek.
Met name de nieuwe liederen proberen we te verkennen en aan te leren. Landelijk wordt een project ‘lied van de week’ aangeboden, maar voor onze gemeente vonden we elke week een nieuw lied wat te veel van het goede. Hier is ervoor gekozen per kerkelijke periode uit dat lied van de week-project 2 of 3 passende liederen te kiezen die we dan in onze diensten een paar keer zingen. Zo kunnen die liederen wat beklijven en bouwen we geleidelijk ons repertoire uit.
Bij dat landelijke project horen ook de toelichtingen bij de liederen van de hand van ds. Pieter Endedijk, die de coördinator was bij de totstandkoming van het nieuwe liedboek. Bij de liederen-per-periode die wij kiezen, nemen we in het kerkblad de bijbehorende toelichtingen over. Hieronder vindt u de toelichtingen bij de voor onze gemeente gekozen, en inmiddels dus niet meer onbekende liederen, per kerkelijke periode. We gaan in onze opzet nog wel even door, er is nog zoveel te verkennen, waardoor de rij hieronder almaar langer zal worden… Veel genoegen – en zing-plezier ! – op uw verkenningstocht.