Zomerexpositie 2019

In de maanden juli en augustus organiseert de werkgroep Kunst in de Kerk de jaarlijkse  Zomerexpositie.
Dit jaar is de titel Herschepping, verwijzend naar het “hergebruik” van materialen door de kunstenaars, dat hierdoor een nieuwe vorm krijgt en de kijker verrast.
Het werk is gemaakt door  Els Lemkes en Jan Opdam, beide woonachtig in de regio.

Op de site is nog meer informatie te vinden over Kunst in de kerk. Klik hier om naar de pagina te gaan.

Nieuws over het beroepingswerk

Op 1 juli is de beroepsbrief door een delegatie van de kerkenraad en de beroepingscommissie aan da. Wilfrieda Stam overhandigd. Nog dezelfde avond heeft zij deze getekend en hiermee het beroep aanvaard. Op woensdagavond 3 juli heeft er al een kennismakingsavond plaatsgevonden waar veel gemeenteleden gebruik van hebben gemaakt.

Het duurt nog wel even  voor dat da. Wilfrieda Stam hier begint. Op 22 september neemt zij afscheid van haar gemeente in De Bilt en op 6 oktober hoopt zij in Zelhem haar intrede te doen.

Orgelconcerten 2019

Orgelconcerten in de Lambertikerk te Zelhem

Het is inmiddels een goede traditie, dat gedurende de zomermaanden een serie concerten wordt gehouden in de Lambertikerk. In de periode van 19 juli tot en met 23 augustus kunt u genieten van 6 concerten waarin het prachtige Van Leeuwenorgel centraal staat. Het Van Leeuwenorgel is een groot instrument, dat zich leent voor vele muziekstijlen. Dat komt ook tot uiting in de veelzijdige programmering dit jaar.

De concerten vinden plaats op vrijdag in juli en augustus, telkens van 15.00 uur tot 15.45 uur. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrije gift worden gedaan, waarvan de professionele musici worden betaald. Wat over is , komt ten goede aan de orgels in de Lambertikerk. U bent van harte welkom!

De concerten vinden plaats op onderstaande data:

19 juli 2019 Dennis Vallenduuk

26 juli 2019 Mirjam& Wilbert Berendsen

02 augustus 2019 Elske te Lindert

09 augustus 2019 Willem Vonk

16 augustus 2019 Wim Ruessink

23 augustus 2019 Piet Cnossen

Meer informatie over de concerten is te vinden op deze pagina.