Ontmoeting en Inspiratie

programma Ontmoeting & Inspiratie

Bij dit programma kan iedereen aanschuiven. u kunt er wat leren, wat doen of in gesprek gaan met anderen. u ontmoet er wellicht bekenden, maar liefst ook nog-niet-bekenden. Er zijn geen drempels, geen leeftijdsgrenzen, geen toelatingseisen... U bent van harte welkom!

Vanuit de Raad van Kerken Halle- Keijenborg –Zelhem organiseert een klein groepje vrijwilligers al vele jaren heel verschillende activiteiten. Iedereen is welkom, of u nu lid bent van de parochie St. Jan de Doper of van de PKN Gemeentes Halle en Zelhem. Maar ook daarbuiten hopen we dat mensen komen en willen instappen. Elkaar ontmoeten, daar gaat het om! Wij vragen wel of u zich wilt opgeven bij de contactpersoon.

Activiteiten die niet minstens zes deelnemers halen, gaan niet door. Dat hoort u dan een week van te voren. De kosten zijn € 4,- per programmaonderdeel. Daarvoor krijgt u koffie of thee en een mooie avond of middag.

Open Deur kring

De “Open Deur Kring” is al meer dan 15 jaar de plek om anderen te ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie praten we over het onderwerp dat het maandblad Open Deur ons aanreikt. Door de jarenlange ervaring hebben we geleerd dat er altijd iets is dat u/jou raakt of er over nadenkt en er met anderen over doorpraat. We discussiëren niet maar luisteren naar elkaar en respecteren elkaar. Wanneer u graag anderen ontmoet, dan bent u van harte welkom op iedere derde vrijdag van de maand om 10.00 uur in het Leerhuys. Markt 2a in Zelhem.

Leiding: Lydie v.d. Drift en Gerdien Kleistra

Datum: iedere 3e vrijdag van de maand, 10.00 uur

Locatie: het Leerhuys, Markt 2a Zelhem

Contactpersoon: Gerdien Kleistra
T 06-49641248 of gkleistra@lambertikerk.nl

Kijken en praten

Filmavond: La Vita è Bella

Een joodse kelner wordt met zijn vrouw en zoon naar een concentratiekamp gestuurd, waar hij probeert de onschuld van zijn zoon te beschermen door een spel te spelen.

Leiding: ds Kees van Dorp

Datum: donderdag 25 april om 19.30 uur

Locatie: Grote Kerk Halle.

Contactpersoon: Riekie Cancian
T 0314-63 11 05 of 7025av14@hetnet.nl

Vreemd en Bizar; Lastige Bijbelverhalen

"Daar kan ik niks mee!", hoor je mensen wel eens zeggen als ze een vreemd of bizar verhaal uit de Bijbel lezen of horen. Teksten die indruisen tegen onze wetgeving, onze normen en waarden, onze rechtsorde en humaniteit. We weten er geen raad mee, zeker als God daarin een rol speelt. En gebeurtenissen die in onze ogen onmogelijk zijn. "Dat kan niet gebeurd zijn" is onze reactie. Onmogelijkheden doorgronden en ruwe teksten niet glad strijken, maar proberen ze nauwkeurig te lezen en de boodschap voor deze tijd erin te ontdekken. Laten we met elkaar praten over met welke bril je de Bijbelverhalen leest. Misschien moet je soms zelfs durven een andere bril op te zetten. Er zullen ook enkel teksten passeren die avond die alleen maar vragen oproepen. Het belooft een spannende avond te worden.

Leiding: ds Dik Bos

Datum: dinsdag 14 mei, 20.00 uur

Locatie: Grote Kerk Halle.

Contactpersoon: Riekie Cancian
T 0314-63 11 05 of 7025av14@hetnet.nl

Excursie Kruidentuin

Bij museumboerderij Smedekinck is een prachtige kruidentuin. Deze kruidentuin wordt verzorgd en onderhouden door een groep vrijwilligers. Er zijn keukenkruiden, medicinale kruiden en ook kruiden die men in de Bijbel al gebruikte. Wij gaan de tuin bekijken en er wordt uitleg gegeven over de kruiden. Maar we gaan ook aan het werk, we maken een flesje kruidenazijn.
Voor deze middag betalen we € 6,- per persoon. Hiervoor ontvangt u koffie/thee en ook het lesje kruidenazijn zit hierbij. Mocht het op 23 mei regenen, dan stellen we het uit tot 12 juni.

Datum: 23 mei of 12 juni, 14.00 uur

Leiding: Annie Looman