Ontmoeting en Inspiratie

programma Ontmoeting & Inspiratie

Bij dit programma kan iedereen aanschuiven. u kunt er wat leren, wat doen of in gesprek gaan met anderen. u ontmoet er wellicht bekenden, maar liefst ook nog-niet-bekenden. Er zijn geen drempels, geen leeftijdsgrenzen, geen toelatingseisen... U bent van harte welkom!

Vanuit de Raad van Kerken Halle- Keijenborg –Zelhem organiseert een klein groepje vrijwilligers al vele jaren heel verschillende activiteiten. Iedereen is welkom, of u nu lid bent van de parochie St. Jan de Doper of van de PKN Gemeentes Halle en Zelhem. Maar ook daarbuiten hopen we dat mensen komen en willen instappen. Elkaar ontmoeten, daar gaat het om! Wij vragen wel of u zich wilt opgeven bij de contactpersoon.

Activiteiten die niet minstens zes deelnemers halen, gaan niet door. Dat hoort u dan een week van te voren. De kosten zijn € 4,- per programmaonderdeel. Daarvoor krijgt u koffie of thee en een mooie avond of middag.

Open Deur kring

De “Open Deur Kring” is al meer dan 15 jaar de plek om anderen te ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie praten we over het onderwerp dat het maandblad Open Deur ons aanreikt. Door de jarenlange ervaring hebben we geleerd dat er altijd iets is dat u/jou raakt of er over nadenkt en er met anderen over doorpraat. We discussiëren niet maar luisteren naar elkaar en respecteren elkaar. Wanneer u graag anderen ontmoet, dan bent u van harte welkom op iedere derde vrijdag van de maand om 10.00 uur in het Leerhuys. Markt 2a in Zelhem.

Leiding: Lydie v.d. Drift en Gerdien Kleistra

Datum: iedere 3e vrijdag van de maand, 10.00 uur

Locatie: het Leerhuys, Markt 2a Zelhem

T 06-49641248 of gkleistra@lambertikerk.nl

Bijbellezen

"Een goed verhaal" is het jaarthema van de PKN. Wij willen daar met het Bijbellezen graag bij aansluiten.

Al meer dan 2000 jaar vertelt de Bijbel ons een goed verhaal, wat spreekt ons aan en wat kunnen we er mee in deze tijd? Wij bedenken samen een Bijbelgedeelte en daarmee gaan we aan de slag.

Ds. Kees van Dorp zoekt 2 vertalingen, bv de Nieuwe Bijbelvertaling, de Herziene Statenvertaling, of de Bijbel in gewone taal. We lezen het stukje voor stukje en als je wilt kun je daar je mening over geven.
Ook hier kan iedereen zich bij aansluiten.

We beginnen half september. De groep komt op woensdagmorgen om 10.00 uur bij elkaar in het Leerhuys.
De exacte datum is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk half september zijn.

Leiding: ds. Kees. Van Dorp

Locatie: het Leerhuys. Markt 2 te Zelhem

T 06-49641248 E gkleistra@lambertikerk.nl

Varkens: rein of onrein?

Jan Meerdink heeft zich, als levensmiddelentechnoloog, verdiept in de voedselvoorschriften zoals die door de Bijbel en de Koran worden voorgeschreven. In deze tijd waarin we worden geconfronteerd met religieus fundamentalisme met, naar ons oordeel absurde, wetten zijn gemaakt. En over hoe mensen toen leerden te overleven en hoe logisch deze wetten in die tijd waren. Jan Meerdink wrodt deze avond begeleid door twee musici. Met een onderwerp als dit belooft het een hele mooie avond te worden.

Leiding: Jan Meerdink

Datum: donderdag 17 oktober 2019, 20.00

Locatie: de Grote Kerk in Halle

Contactpersoon: Herma Garretsen
T 0314-63 15 27 E famgarretsen14@gmail.com

Afscheid nemen bestaat niet ?

Bij vrijwel elke uitvaart luisteren we naar muziek. Soms zingen we een lied, een andere keer luisteren we naar een opname of naar het pianospel van een kleinkind.

In Nederland zien we een trend waarbij er tijdens uitvaarten wordt geluisterd naar muziek die herinneringen oproept – we luisteren bijvoorbeeld naar het lievelingslied van de overledene – of naar muziek die gekoppeld is aan afscheid nemen – zoals bijvoorbeeld het populaire Time to say goodbye. Waarom luisteren we eigenlijk naar muziek bij uitvaarten? En hoe kunnen we de populariteit van Time to say goodbye en Afscheid nemen bestaat niet verklaren?
Welke rol speelt religie momenteel in een ‘seculariserend’ Nederland?

Op deze avond vertelt Janieke Bruin-Mollenhorst meer over deze en andere vragen.
Janieke promoveert aan Tilburg University op een onderzoek naar muziek bij uitvaarten. (Janieke heeft een tijdje leiding gegeven aan de Lamberti-cantorij, zij is in Zelhem dus geen onbekende)
We zullen deze avond ook luisteren naar enkele populaire muziekstukken en wellicht samen zingen.

Datum: Maandag 18 november 2019

Locatie: Lambertikerk. Markt 2 te Zelhem

Leiding: Janieke bruin-Mollenhorst

T 06-49641248 E gkleistra@lambertikerk.nl

Sophie

Dhr. Andri Langenberg uit Aalten zal deze avond in een soort, Alzheimer café, vertellen over de ziekte van zijn vrouw Sophie. Vanaf haar 44ste jaar leed zij aan Alzheimer. Meer dan 20 jaar leed zij aan deze ziekte.

Hij heeft in een boekje korte verhalen en gedichten over deze heftige periode geschreven. Het landschapspark rondom hun huis met veel waterpartijen, rododendrons en “wilde bloemen” was een plek waar ze samen wandelden. In het park wordt een kapel gebouwd die bedoeld is als rust- en stilteplek voor bezoekers. Het 2ha grote park is nu opengesteld. Sophie is ook in dit park begraven.

Wij rekenen op een mooie avond, waar u van harte welkom bent. De opbrengst van de verkoop van het boekje “Sophie” gaat naar debouw van de kapel.

Leiding: dhr Andrie Langenberg

Datum: dinsdag 10 december 2019