Kerkradio

kerkradio

Al enkel jaren is het mogelijk om de dienst online in beeld en geluid te volgen via kerkdienstgemist. Voordat die service beschikbaar was, was kerkradio de enige mogelijkheid om onze kerkdiensten ‘live’ mee te maken voor wie tijdelijk of blijvend, niet (meer) in staat was in de kerk aanwezig te zijn. Die oude vertrouwde service is ook nu nog beschikbaar, bijvoorbeeld voor wie niet beschikt over een internet aansluiting.

De "kerkradio" is een klein kastje dat in uw huis alleen om een stopcontact vraagt.
Het heeft een verbinding met de Lambertikerk, waar de koster bij elke activiteit daar - dus niet alleen de zondagse diensten, ook zangavonden, concerten, rouw- en trouwdiensten – de knop omzet, zodat u kunt meeluisteren. Een heel eenvoudige, maar ook zeer gewaardeerde service. Zo kunt u nog altijd verbonden blijven met de plek waar u gewoon was te komen. Overigens, dat zeggen we vaker, maar ook nu nog maar een keer: wie zo’n kerkradio thuis heeft staan, mag ook altijd nog ‘gewoon’ bij ons aanschuiven natuurlijk. Met één van uw kinderen, of met de kerk-taxi, of omdat u een betere periode/dag heeft… Graag zelfs! Want, hoe aardig ook de verbinding via de ether, er gaat toch niets boven er echt helemaal bij zijn!

Er zijn zo’n 80 kastjes in omloop, een grote groep luisteraars weten we dus elke zondag ook ‘in ons midden’.
Aarzelt u of het voor u wat is, of bedenkt u, al lezend, dat uw ouder(s), buren of hoe dan ook het misschien fijn zouden vinden – meld dat dan bij uw ouderling of wijkpredikant,
of zoekt direct contact met
Henk Wentink
Wolfersveenweg 23
tel. 0314 621337
mail: kerktv.radio@lambertikerk.nl

In tegenstelling tot kerkdienstgemist wordt voor het gebruik van de kerkradio een maandelijkse bijdrage gevraagd. Maar die bijdrage mag natuurlijk nooit een belemmering zijn. Daar komen we samen altijd uit.
En er is nóg wat: alle kerkradio-gebruikers ontvangen, als wij in de kerk een gedrukte liturgie hebben, die enkele dagen tevoren ook thuisbezorgd. En op zondagmorgen om 9.15 uur ongeveer, dus een drie kwartier vóór de dienst begint, leest de koster via de kerkradio altijd de belangrijkste zaken uit de zondagsbrief voor, én noemt (als er géén liturgie is rondgebracht) dan ook de te zingen liederen van de dienst. Om ze makkelijker op te zoeken en alvast voorbereid te zijn op de dienst. Wilt u de zondagsbrief wekelijks per mail ontvangen, meldt u zich dan even aan door het formulier in te vullen.