De Lambertikerk viert veilig en solidair

De Lambertikerk wil graag betrouwbaar en solidair haar plek innemen in onze samenleving.
Vanaf het begin van de corona-maatregelen zijn we daarom onze kerkdiensten online gaan vieren. Met vreugde verwelkomden we in de zomer, op anderhalve meter afstand, weer 30 tot 40 kerkgangers, in onze hoge, eeuwenoude kerk.
Op veilige afstand van elkaar - en de kerkgangers - staan er enkele zangers op het koor. Gemeenteleden zingen niet. De eredienst als hart van de gemeente klopt, zondag na zondag. Maar dan voornamelijk online.
De Lambertikerk is en blijft een plek om te schuilen, veilig te zijn en geraakt te worden door Bijbelse verhalen van vrede en recht. Wij geloven. Ook dat mensen kostbaar zijn. Daarom denken wij in onze kerk, als vanzelfsprekend, om ieders welzijn.

Onze Lambertikerk staat midden in Zelhem, als kerkelijke gemeente willen we ook midden in die samenleving staan. We maken graag gebruik van het voorrecht om het geloof te beoefenen, in woord en in daad. Van elk ander voorrecht zien wij voor onszelf af. Rond uitvaarten mogen we in onze kerk meer mensen ontvangen dan voor onze eredienst en die ruimte bieden we graag.
Wij willen een open kerk zijn. Zoekt u bijvoorbeeld een moment van rust, van bezinning; de kerk met haar stiltehoek en de liturgische kerktuin zijn alle dagen vrij toegankelijk.
Loop eens binnen om een kaarsje aan te steken, als de zorgen groot zijn, als u moed zoekt. En volg op zondag online onze vieringen! In eigen huis mag een ieder naar hartenlust meezingen.

Het duurt lang eer deze pandemie voorbij is. De slogan van onze kerk in deze tijd delen we graag: Houd moed, heb lief!

Namens de kerkenraad
Henk Wassink, voorzitter

Ga terug