Samen vieren we Kerst…

Spannend! Wat gaat er mogelijk zijn met kerst, binnen de grenzen van het kabinetsbeleid en vooral ook binnen de grenzen van ieders eigen veiligheid. Kerstmis is en blijft een feest dat samen wordt gevierd.
Wie kent niet het lied Stille Nacht, Heilige Nacht?  Wie weet (misschien wat dieper weggezakt) niet, dat de kerk bij kerst de geboorte van Jezus viert. Eigenlijk is dus de hele decembermaand een voorbereiding op een gigantisch kraamfeest, waarbij mensen elkaar alle goeds wensen.
De Protestantse gemeente Zelhem wil juist nu met zoveel mogelijk mensen naar dat feest toeleven en het ook samen – hoewel op afstand – vieren. Dat gebeurt onder andere met kerst-wens-bomen en door foto’s met teksten zoals ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’.

kerst-wens-boom

Op diverse plekken in het dorp staat een kerst–wens–boom. Niet zomaar een kerstboom, maar één waar men wensen achter kan laten.
Niet voor jezelf, niet een ‘ik wens u fijne feestdagen’- briefje, maar op een engelkaart een wens voor een Zelhemmer die een (financieel) steuntje in de rug nodig heeft. Of een wens voor een lokaal project, dat wel ondersteuning kan gebruiken.
Bij de kerst–wens–bomen staat een bak, waar men de engel met de wens erop kan achterlaten.
Op kerstavond (24 december) hangen alle engelen in de boom in de kerk en wordt bekendgemaakt, welke drie wensen de diaconie met een bijdrage zal ondersteunen.
Dit gebeurt in de kerstavonddienst die vanaf 22.00 uur online te volgen is via www.kerkdienstgemist.nl en wordt herhaald in de kerstmorgendienst om 10.00 uur.

Stille Nacht, Heilige Nacht

Aan de kerstavonddienst werken muzikanten van Harmonie Prinses Juliana mee. Zij spelen onder andere het lied Stille Nacht, Heilige Nacht. Zingen mag nog niet massaal – om toch dit bekende lied gezamenlijk ten gehore te brengen, worden alle woorden ervan gefotografeerd met een Zelhemmer (coronaproof), kerkganger of niet. Tijdens de dienst zal in een presentatie het complete lied op die manier ondertiteld worden. Wie wil meewerken, kan zich opgeven. Het lied telt 85 woorden, er zijn nog wel een paar mensen nodig. Aanmelden kan via mail kerst@lambertikerk.nl of 0314-624568.