Kunst in de kerk

Tijdens de zomermaanden (juli-augustus) is er een expositie van beeldende kunst in de Lambertikerk. De organisatie van deze zomerexpositie is in handen van de werkgroep Kunst in de Kerk van de Protestantse Lambertikerkgemeente te Zelhem.

Expositie 2020

Het is de 20e keer dat we als werkgroep onze vondsten aan u laten zien.
Dit jaar zijn we blij dat in “Corona tijd” het toch mogelijk is om een expositie aan u te laten zien met ook nu bijzondere kunstwerken van twee kunstenaars uit de regio.

Hanneke Vleugel

Hanneke Vleugel - Vriendinnen

Hanneke Vleugel over haar werk:
“Altijd al, was ik gefascineerd, door die oude foto’s: een vondst die iets bij me opriep. Hoe was het leven van de mensen op die foto’s?  Die mensen, die nu “van voorbij” zijn. Ik kende ze, van horen zeggen, van de verhalen. Ik wilde ze schilderen.” Door deze schilderijen hebben de foto’s een Tweede Leven gekregen, kleurrijk, veranderd. In de loop van de jaren,  heb ik een “eigen” manier van werken ontwikkeld.

Van Hanneke zullen daarnaast 3D werken te zien zijn, huisjes gemaakt van zwerfhout en papier, bewerkt tot mini landschappen. Dit materiaal krijgt door het hergebruik een Tweede Leven en vertelt een nieuw verhaal.

Op haar website is meer werk te zien van haar hand en te lezen over haar werkwijze:
www.HannekeVleugel.nl

Job de Gelder

Job de Gelder heeft o.a. op reizen materialen gevonden; hiervan inspiratie gekregen om dat wat hij er in zag verder uit te werken.
Bij thuiskomst ging hij ermee aan de slag.
Het materiaal kreeg hiermee een “tweede leven”. De vondsten zijn verwerkt tot beelden. Soms grillig en zo min mogelijk bewerkt, soms meer uitgewerkt,  maar laten allemaal toch een voorstelling zien. Er zijn beelden van bouwmateriaal, hout en steen.

Heeft u genoten van deze expositie en belangstelling om mee te helpen bij het organiseren van de zomerexpositie 2021 ?
Neem dan contact op met de leden van de werkgroep via info@lambertikerk.nl
Wij zoeken versterking!